A visszatérő black and white

A 80-as, 90-es évek legénylakásának közkedvelt design-ja volt a fekete-fehér. Ezek többnyire IKEA bútorokkal felszerelt új építésű lakások, garzonok voltak, ahol igaz, már igényesen kialakított, mégis az egyszerű, szögletes megoldásokat, pl. a beépített szekrényeket kedvelték… már-már a nyugatról átjövő minimalista stílusra hajazott. Férfiasnak, erőteljesnek gondolták és folyamatosan függetlenségüket demonstrálták vele. 🙂 Fekete-szürke csíkos kanapé, kis fehér asztallal, fekete szekrénysorral, fekete sötétítővel, hófehér minta nélküli fényáteresztővel.

Ma ennek az igen kifinomult, modern, 21. századi változatát mutatjuk be azoknak, akik szeretik a letisztultságot. Csupán az anyagminőségekkel játszottunk, nem a színekkel. Viszont a kiváló fekete-fehér alap bármikor feldobható egy másik színnel…

De most maradjunk az eredeti elképzelésnél. Tört fehér festett falak, vagy egyszerű fehér fűrészporos tapéta… Tört fehér, nagyon puha bőr ülőgarnitúra, itt fontos, hogy a legjobb minőséget válasszuk. Fehér, anyagában mintás szőnyegek, fekete asztal, amin jól mutat egy vastag lekerekített élű üveglap, azon fehér iPad, iPhone, fekete TV.

 

Lakástextilek: fehér lehelet könnyű fényáteresztő, ami lehet pl. organza és fekete-fehér sötétítő függöny. Ha nincs sok minta a szobában, ez lehet nagyon mintás is, csak a lényeg, hogy egyforma arányban legyen benne fekete és fehér. Nagyon fontos, hogy a nyílászárok is fehér színűre legyenek mázolva. A különböző fehérek üthetik egymást. Vagy legyen minden ragyogó hófehér, vagy minden tört fehér, de ha keverjük, akkor a hófehér mellett minden koszos hatásúnak fog látszani. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjünk segítséget az eladótól, vagy vigyünk színmintát. Összehasonlítva 2-t hamar kijönnek a színkülönbségek. Bizarr ötletnek tűnhet elsőre, de gyerekszobát is be lehet rendezni fekete-fehérre. Itt a mintákkal kell játszani és az anyagminőség nem olyan fontos. A sok apró mintával és a különböző arányú feketét és fehéret tartalmazó anyagokkal kedves hatást érhetünk el.