Tavaszi nagytakarítás, lakásdekoráció

Mindannyian várjuk már a tél végét… a szürke hétköznapok azonban ne csak nehéz várakozással teljenek. Már most találja ki, hogy milyen tavaszi színű/mintájú lakástextileket szeretne otthonodba bevinni. Nem árt feldobni a lakást, és persze segítségével magunkat… hiszen mindannyian tudjuk, hogy minden nőben elveszett egy lakberendező 🙂 Hogy honnan lehet mindent gyorsan és egy helyről beszerezni?Ebben mi segítünk. A Linda függöny már két üzlettel is várja vásárlóit. Így tavasszal, friss ötletekkel, új anyagokkal és ha kell varrással, sőt komplett kivitelezéssel is állunk rendelkezésükre.

Amikor a régiből, új környezetet varázsolunk, szinte mi magunk is kicserélődünk, megfiatalodunk. Az öreg, beállt energiákat megszüntethetjük egy komplett bútorápolással, ablakpucolással, a szekrények alatti-mögötti porszívózással, a régi kacatok kidobálásával, a zöld növények leveleinek lezuhanyzásával, esetleg egy kis átrendezéssel, de legfőképpen új és összehangolt lakástextilek, pl. ágytakaró, terítők, függönyök felrakásával. Az alapos szellőztetés utáni füstölőzés vagy illatgyertya gyújtásával lesz teljes a kép, ha még egy jó zenét is beteszünk, netán készítettünk egy könnyű vacsorát, felbontunk egy palack zamatos fehér bort… garantáltan újra szerelembe esünk életünk párjával.

Megújultak a színek, felfrissült a lakás, pár napig kitűnő a hangulat… de hogyan tartsuk ezt meg?

Az otthoni lakberendezésben az a jó, hogy bármikor tehetjük, amikor örömünket leljük benne. Lehet ez pár perc, vagy akár egy egész hétvégi elfoglaltság. Mi azt tanácsoljuk, hogy minden évszakban, vagy akár egy fél évre is válasszunk egy-két fő alapszínt az otthonunknak, vagy akár helyiségeinknek külön-külön. Úgy vihetünk bele változatosságot, hogy az alapszínű darabokat hagyjuk és a hozzá választott kiegészítő színű elemeket cseréljük. Alapszínek lehetnek natúrabb, pasztell színek, ezek a nagyobb anyagok (csak egyszer kell megvenni) a kiegészítők pedig dominánsabb színek. Általában 2 szín, egymás komplementerei. A kiegészítők funkcionálisan, pl. díszpárnák, futók-asztalközepek, kiegészítő drapériák a sötétítőn, vagy fényáteresztőn, kenyereskosár terítők, illatgyertyák, potpourri virágszirmok… Közben pedig egyre jobban tetszik, egyre kreatívabbak, vidámabbak leszünk… és ha elégedettek vagyunk az eredménnyel jól esik majd benne a pihenés is.